Energieprestatiecertificaat (EPC) gemeenschappelijke delen:
alles wat je moet weten

Onze deskundigen staan klaar om u persoonlijk verder te helpen.

Vraag uw EPC
Logo EcoVerify

Inleiding

Het energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw geeft aan hoe energiezuinig de gemeenschappelijke delen (vloeren, muren, daken,...) en de collectieve installaties van een gebouw zijn.

Op deze pagina geven we jou een overzicht van alles wat je moet weten over het energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen.

EcoVerify kan voor jouw energieprestatiecertificaat (EPC) gemeenschappelijk delen zorgen.

Wat is een energieprestatiecertificaat (EPC)?

Een energieprestatiecertificaat (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Het rapport helpt kopers en huurders om een beter beeld te krijgen van het energieverbruik van hun nieuwe huis. De energiescore wordt berekend op basis van verschillende factoren, zoals isolerende materialen, efficiënte installaties en energiezuinige technieken zoals zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

Voor meer details over het energieprestatiecertificaat, richten wij jou graag naar de pagina over het energieprestatiecertificaat. De pagina biedt een overzicht over alles wat je moet weten over het energieprestatiecertificaat. 

Wat is een energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen?

Het energieprestatiecertificaat van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw geeft aan hoe energiezuinig de gemeenschappelijke delen (vloeren, muren, daken,...) en de collectieve installaties van een gebouw zijn. Er staan ook aanbevelingen in om de energieprestatie te verbeteren.

Grote appartementsgebouwen vanaf 15 gebouweenheden moeten al sinds 2022 beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen. Vanaf 5 gebouweenheden geldt de verplichting vanaf 2023 en vanaf 2 gebouweenheden vanaf 2024. Deze verplichting staat los van verkoop of verhuur.

Wie is verantwoordelijk voor de energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen?

De eigenaar van het gebouw, of de de vereniging van mede-eigenaars (VMEs) zijn verantwoordelijk voor het aanvragen van het energieprestatiecertificaat.

Hoeveel kost een energieprestatiecertificaat (EPC) gemeenschappelijke delen?

Gemeenschappelijke delen

€100 + €50 x aantal appartementen

Veelgestelde vragen

Een andere vraag? 
1. Wat als in niet in orde ben met mijn energieprestatiecertificaat (EPC) Gemeenschappelijke Delen? 

Als je vanaf 01/01/2022 niet in orde bent met je EPC Gemeenschappelijke Delen, kun je een boete krijgen tussen 500 en 5000 euro. 

2. Hoeveel tijd na het bezoek van de energiedeskundige krijg ik mijn energieprestatiecertificaat (EPC)?

Het EcoVerify team biedt binnen de 5 werkdagen na het bezoek ter plekke het energieprestatiecertificaat.

3. Moet ik de energiedeskundige betalen op het ogenblik van het bezoek? 

Neen, het EcoVerify team zal een factuur opsturen zodra u de details van uw bestelling heeft bevestigd. U heeft 20 werkdagen om deze betaling af te ronden. 

4. Hoe verloopt de opmaak van het energieprestatiecertificaat (EPC)?

Nadat u het formulier hebt ingevuld, neemt een energiedeskundige van EcoVerify telefonisch en/of via email contact met u op de details te bespreken en om een afspraak te maken om het gebouw te inspecteren.

5. Hoe lang is een energieprestatiecertificaat (EPC) geldig?

Een energieprestatiecertificaat is 10 jaar geldig.

Laat ons u helpen!

Vul je gegevens in & we bellen u binnen de 24 uur.