EPB Verslaggeving:
alles wat je moet weten

Vraag je verslag aan via EcoVerify

Vraag je verslag
Logo EcoVerify

Inleiding

De EPB verslaggeving betreft een dossier voor conformiteit dat bij de overheid wordt ingediend voor bouwprojecten waarop EPB-eisen van toepassing zijn.

Op dit pagina geven we jou een overzicht van alles wat je moet weten over het EPB verslaggeving.

EcoVerify kan voor jouw EPB verslaggeving zorgen.

Wat is een EPB verslaggeving?

"EPB" staat voor "Energieprestatie en Binnenklimaat". De EPB verslaggeving betreft een dossier voor conformiteit dat bij de overheid wordt ingediend voor bouwprojecten waarop EPB-eisen van toepassing zijn. In de aangifte beschrijft de verslaggever van het bouwproject alle maatregelen die genomen zijn om te voldoen aan de EPB-eisen, en wordt er aangegeven of de woning al dan niet in overeenstemming met deze eisen is gebouwd of verbouwd.Een EPB verslaggeving heeft 2 doelen. Ten eerste de energiezuinigheid van een gebouw meten. De Vlaamse Overheid heeft hoge standaarden omtrent de globale energieprestatie van een gebouw. Ten tweede meet een EPB verslaggeving de ventilatie binnen een gebouw. Goed geïsoleerde gebouwen moeten namelijk leefbaar blijven door middel van een efficient ventilatiesysteem.

Wanneer is een EPB verslaggeving verplicht?

De EPB verslaggeving betreft een dossier voor conformiteit dat bij de overheid wordt ingediend voor bouwprojecten waarop EPB-eisen van toepassing zijn. In de aangifte beschrijft de verslaggever van het bouwproject alle maatregelen die genomen zijn om te voldoen aan de EPB-eisen, en wordt er aangegeven of de woning al dan niet in overeenstemming met deze eisen is gebouwd of verbouwd.

Praktische vragen

Een andere vraag? 
1. Wie kan een EPB verslaggeving opmaken?

Een erkend EPB verslaggever is nodig om een EPB verslaggeving op te stellen. EcoVerify is een erkend EPB verslaggever.

Laat ons u helpen!

Vul je gegevens in & we bellen u binnen de 24 uur.